Elektronik-sidenMin baggrund er uddannelse som svagstrømsingeniør med mange års erfaring indenfor produktion af elektromekanik, indkøb, projektsalg at tele- og netværksprodukter, udvikling af måle- og testudstyr, rådgivning indenfor transient- og lynbeskyttelse samt antenne- og glasfiberteknik, fremstilling af dokumentationsmateriale og kataloger for elektronik m.m. Mine første jobs var i produktionsvirksomheder for elektromotorer, skibsgeneratorer og tavleanlæg. Siden har jeg arbejdet i engrosfirmaer, hvor jeg har beskæftiget mig med udvikling og projektsalg af kundespecificeret specialudstyr i et tæt samarbejde med teleselskaber, el-grossister samt danske og udenlandske leverandører af elektronik-komponenter og elektromekanisk udstyr m.m.

Udvalgte resultater

  • I mit eksamensprojekt har jeg på Rigshospitalets Audiologisk Laboratorium udviklet og opbygget en Stemme-detektor, der bruges til måling på patienter med lidelser på stemmebåndet.
  • Jeg har konstrueret en komplet afvejningsmaskine for rotorer. Udgift til anlægget er lille i forhold til færdigt udstyr på markedet, og det har vist sig økonomisk og tidsbesparende i den daglige produktion af store skibsgeneratorer.
  • I samarbejde med rådgivende ingeniørfirma og Danmarks tekniske Højskole, har jeg deltaget i udvikling og levering af tavleanlæg til et af de første store Biogasanlæg i Danmark.
  • Jeg har udviklet og produceret en plug-in kabeltester der automatisk undersøger 10 telefonlinier ad gangen for eventuelle fejlforbindelser. Med dette udstyr sparer tele-montøren tid under termineringsarbejdet i tele- og datanetværk.
  • I forbindelse med digitaliseringen af de danske telefoncentraler har jeg, i samarbejde med teleselskaberne og underleverandører, opbygget et nyt koncept for kompakte telefonkrydsfelter, der gør fortrådningsarbejdet lettere og hurtigere for central-montøren.
  • Som projektansvarlig har jeg stået for produktion og levering af udstyr til transient- og lynbeskyttelse af samtlige danske telefoncentraler. Projektet har bl.a. givet firmaet en ekstra fortjeneste på et to-cifret millionbeløb.
  • Jeg har udarbejdet kataloger for alle tele- og dataprodukter i firmaets varesortiment. Disser kataloger, der blev vel modtaget af kunder, er lagt på firmaets hjemmeside.Diverse el-projekter


Temperaturstyring af el-radiatorer

Huset, der er fra starten af 1970`erne, er bygget med opvarmning ved hjælp af el-radiatorer. Siden er der i eltavlen i bryggerset installeret en central 3-faset temperatur kontrolenhed med timerstyret natsænkning til stue- og køkkenplan. Andre steder i huset er der monteret enkelte temperaturstyringer af el-radiator, som eksempel vist på billedet.
Til opbygning af styreenhederne er anvendt et integreret trigger-kredsløb med proportionat temperatur kontrol; PBL 3708 fra RIFA. Denne lille kreds, sammen med en triac og få andre komponenter, gør det let at opbygge en præcis og automatisk styring af rumtemperaturen i huset.

Hent datablad for PBL 3708 her
og Application for PBL 3708 her
Ventilationsanlæg med varmegenvinding

Den gamle el-vandvarmer blev i begyndelsen af 1980`erne udskiftet med en Nilan luft-vand varmepumpe med brugsvandsbeholder.
I hele huset blev der installeret ventilationsrør med luftindtag fra emhætte, tørretumbler, toiletter og fra luftrum øverst.
Fra emhætten aktiveres fuld styrke på luftindtag og samtidig styres et spjæld, der spærre øvrige indtag for at sikre, at mados kun ledes ud gennem udluftningen i taget.
På loftrummet sidder et luftindtag med spjældstyring til de varme perioder. En simpel temperaturregulering, som vist på billedet, sørger for at spjældet lukkes, når temperaturen er under 6 grader.
Hele dette anlæg giver udnyttelse af spildvarme til varmt vand, et tørt indeklima og sparer på el-regningen.


Navigation
Til forsiden som åbnes i et nyt vindue
En side tilbage